Godkjente callcentre

Følgende callcentre er i dag godkjente etter ordningen Godkjent Callcenter.

 

Proffcom

Proffcom

ProffCom er representert med tre callcentre i Norge, lokalisert i Oslo, Kristiansund og Tønsberg. Vi leverer hele spekteret av callcentertjenester, men våre viktigste satsningsområder er inngående kundeservice og utgående salg rettet mot bedriftsmarkedet.

Besøk hjemmesiden her

Decision

Decision

Decision ble stiftet i 2000 og er en bedrift som har salg i fokus både ved inngående og utgående henvendelser. Vi skal levere de beste resultatene for våre kunder og holde et jevnt høyt profesjonelt nivå. Våre medarbeidere skal med grensesprengende kampvilje og maksimal motivasjon utgjøre Norges beste salgsverktøy. Vi holder til i Oslo sentrum og tar på oss oppdrag innen både salg og kundeservice på privat- og bedriftsmarkedet.

Besøk hjemmesiden her

DRS

DRS

DRS er et byrå som har eksistert siden 2004, men med røtter tilbake til 80 tallet. Vi holder til i sentrum av Oslo i Rosenkrantzgate der vi har 45 plasser og 120 ansatte som jobber med telefon som verktøy. Vi tilbyr telemarketing med gode resultater og høy kvalitet og jobber mot både privat- og bedriftsmarkedet. I tillegg tilbyr vi utleie av plasser samt stand og utleie av personell med spisskompetanse på salg. DRS har vært aktive i Nordma i mange år og deltatt aktivt i foreningen. Vi tror på: Det skal være kundepleie i alt salg – og salg i all kundepleie!

Besøk hjemmesiden her

GoE

Go Excellent Norway

GoExcellent er det første kundesenterselskapet i Norden som leverer avanserte, integrerte tjenester som skaper kundelojalitet og øker salg.

Besøk hjemmesiden her

MSB

Maskineriet salg og booking

Vi tilbyr salg og møtebooking mot privat- og bedriftsmarkedet. Hos oss får du profesjonalitet i alle ledd og en samarbeidspartner som er opptatt av at vi sammen skal lykkes. Kvalitet for våre oppdragsgivere og trivsel blant våre ansatte er fundamentet i Maskineriet salg og booking AS.

Besøk hjemmesiden her

MMG

Max Marketing Gruppen

Hos oss finner du alle virkemidlene du trenger for å identifisere og kommunisere direkte med dine egne kunder eller til nye målgrupper. Vi hjelper deg med å forberedelsene, den kreative jobben, gjennomføringen og evalueringen.

Besøk hjemmesiden her

Bell

Bell Communication / Telefonsekretæren

Telefonsekeretæren er ledende innen personlige svartjenester og sentralbordservice og betjener daglig flere hundre små og mellomstore bedrifter og organisasjoner rundt om i landet.

Besøk hjemmesiden her

Loyalty

Loyalty

Loyalty AS er det tidligere callcenteret til Bring Dialog Norge AS og talk2me AS. Vi er lokalisert i Sandakerveien i Oslo og har 110 ansatte som jobber både med privat- og bedriftsmarkedet. Sammen med våre kunder finner vi konsepter og løsninger som effektivt gir de beste salgsresultater og lojale kunder.

Besøk hjemmesiden her

FFAS

Fornøyde Folk

Fornøyde Folk AS er et selskap som arbeider med salg og markedsføring av merkevarer per telefon, med hovedfokus på avis- og elektrobransjen. Firmaet håndterer alt fra annonse- og abonnementssalg til kundeoppfølging, opplagsarbeid og konsulentbistand. Vi leverer løsninger tilpasset den enkelte oppdragsgiver, det være seg analyse, rådgivning eller TM-aktiviteter.

Besøk hjemmesiden her

Sykes

SYKES

SYKES er med mer enn 35-års erfaring og over 70 kundesentre, en av verdens ledende leverandører av kundekontakt løsninger og tjenester i Business Process Outsourcing (BPO). SYKES leverer i dag en rekke avanserte kundekontakt løsninger til Fortune 1000-bedrifter rundt om i verden, først og fremst innen kommunikasjon, finansielle tjenester, helsevesen, teknologi, transport og fritid. Som en del av en verdensomspennende organisasjon og med 20-års erfaring i Norden, har vi styrken og kompetansen som kreves for å levere den eksakte og optimale løsningen dere trenger. Vi leverer tjenester via alle kommunikasjonskanaler inkludert telefon, e-post, sosiale medier og chat fra våre kundesentre i Norge, Danmark, Finland og Sverige.

Besøk hjemmesiden her

Nextcall

Nextcall

NextCall er kundesenter som har spesialisert seg på å utføre salgs- og kundeserviceoppgaver for banker, finansieringsselskaper, kortselskaper og forsikringsselskaper. Selskapet ble etablert i 2004, og alle eiere og ansatte hadde da bakgrunn fra finansieringsbransjen. Våre ansatte er voksne og erfarne. Turnoveren er svært lav, noe som er avgjørende for å sikre god kompetanse og fornøyde oppdragsgivere. Nextcall holder til i Skien sentrum.

Besøk hjemmesiden her

Cee Call_02

Cee Call

Cee Call (tidligere Aguila AS) er et søsterselskap til Cee Solutions AS og ble stiftet som eget selskap av personer med over 15-års erfaring innen salg, medie- og kundekommunikasjon samt prosjektledelse. Vi ønsker å være en samarbeidspartner som kan skape gode inntjeningsmuligheter ved økt salg og kundetilfredshet.

Besøk hjemmesiden her

LogoBison

BISON TM

BISON TM er en salgsbedrift i Grimstad. Selskapet har sin bakgrunn fra og er en sammenslåing av flere kjente callcentere. BISON TM arbeider for kjente merkevarer og trives best med langsiktige samarbeidspartnere hvor vi sammen skaper gode prestasjoner. Vi gjør salg og winback mot privatmarked samt salg og møtebooking for næringslivet.

Besøk hjemmesiden her

ATEA

Adresseavisens Telefontjenester AS (ATAS)

Vi har siden 1999 levert salgstjenester av høyeste kvalitet. Vår portefølje består av aviser fra ulike mediekonsern, magasiner, fotballklubber, og vi får stadig inn nye og spennende oppdragsgivere. ATAS er eid av Adresseavisen og er en viktig samarbeidspartner for Polaris Media. Det er meget viktig for alle i ATAS at salgssamtalen foregår på kundens premisser. Våre selgere skal alltid opptre hyggelig, profesjonelt og være gode ambassadører for oppdragsgiverne, uansett hvilke utfordringer man møter. Kunden skal ha en god følelse etter samtale med oss, uansett utfall av samtalen.

Besøk hjemmesiden her

Artisti

Artisti Tale

Artisti Tale er en av landets ledende aktører innen dialogbaserte markedsføringstjenester. Vi er totalt 260 ansatte og er fullt integrert med nye og moderne systemer. Vår filosofi er å tilføre våre oppdragsgivere verdiskapning ved å ta del i hele verdikjeden; finne, vinne, utvikle og beholde. Dette krever en profesjonell tilnærming til alle driftsrutiner og betydelig kompe­tanse innen kundekommunikasjon og anti-churn programmer.

Besøk hjemmesiden her

Bistandshuset

Bistandshuset

Bistandshuset driver inntektsskapende arbeid for norske frivillige og humanitære organisasjoner. Vi fremmer en høy etisk standard og etterlever bransjenormen som Nordma og Virke har utviklet og tilsvarende norm fra Norges Innsamlingsråd. En sentral verdi i vårt arbeid er tillit hos publikum og givere. Det vinner vi gjennom åpenhet og innsyn. Bistandshuset har avdelinger i Fagernes, Drammen og Tønsberg med over 100 ansatte.

 

Neras

Neras Direkte

Vi har lang erfaring sammen med våre oppdragsgivere å utvikle konsepter og strategier, sette disse ut i live og gjennomføre salgsaktiviteter. Vi har på den måten bidratt til betydelige gevinster i blant annet økt kundemasse, større inntjening og nye produktområder.

Besøk hjemmesiden her

Windmill

Windmill

Windmill er et fullservice callcenterselskap med opprinnelse tilbake til 1989. Vi jobber med store og små kunder, og oppgavene spenner på tvers av flere mediekanaler og teknologier samt på tvers av de fleste områder i direktemarkedsføringsfaget.

Besøk hjemmesiden her

Transcom

Transcom

Transcom Norway is part of Transcom Worldwide, a global outsourced service provider entirely focused on customers, the service they experience and the revenue they generate.

Besøk hjemmesiden her

CSO

CSO Partner

CSO Partner har spesialisert kompetanse og en målrettet satsning på salg over telefonen rettet mot bedriftsmarkedet. Vi skal øke våre oppdragsgiveres kundeporteføljer ved nyrekruttering av kunder og øke verdien på eksisterende portefølje. CSO Partner arbeider kontinuerlig med utvikling av relasjonen til våre oppdragsgivere gjennom hele tiden å utvikle egne selgere og organisasjon.

Besøk hjemmesiden her

Procall

ProCall

Vårt kontaktsenter nytter seg av den mest moderne teknologi for samspill mellom data og telefoni. Dette gjør at vi kan tilby salg, support og service på inngående telefoni, utgående telefoni og epost/SMS.

Besøk hjemmesiden her

TP

Teleperformance

In Norway, we operate six call centers with 340 fully integrated workstations to accommodate both inbound and outbound call traffic. For stability, we use state-of-the-art technology from the world's leading suppliers. Our technical solution enables us to handle customer contacts in one queue, including letters, coupons, e-mails, SMS, faxes and phone calls.

Besøk hjemmesiden her

Voice2Voice

Voice2Voice

Voice2Voice AS er ett av Norges ledene firmaer innen telemarketing og kundeservice-relaterte tjenester. Voice2Voice lokalisert i Drammen sentrum og har solid kapasitet til å håndtere både inngående og utgående oppdrag av ulik karakter.

Besøk hjemmesiden her

MaxDialog_283x198

Max Dialog

Max Dialog As er et ungt firma i stor vekst. Vi har holdt på siden 2012 og allerede mangedoblet antall stillinger hos oss. Vi er og skal være kjent for god kvalitet i alle ledd. I tillegg er erfaringen fra våre oppdragsgivere at vi leverer sterke resultater gang på gang. Vi jobber mest mot bedriftsmarkedet, men leverer også mot privat.

Besøk hjemmesiden her

MTM LOGO POS_2_rgb

Media Telemarketing

Media Telemarketing AS (mTm) har i flere år vært en viktig faktor for flere av Norges mest kjente merkevarer i deres salgsstrategi. Selskapet har ca 120 ansatte lokalisert sentralt i Oslo. Media Telemarketing har betydelig kompetanse på abonnementsalg inn mot forbrukermarkedet og arbeider meget nært med sine kunder for å optimalisere salgsaktivitetene. Vi tilbyr et bredt spekter av salg og kundeserviceoppgaver.

Besøk hjemmesiden her

Web levert av CustomPublish AS